AD Misdaadmeter: ‘Haaksbergen iets onveiliger geworden’

Haaksbergen is in het afgelopen jaar een een beetje onveiliger geworden, zo blijkt uit cijfers van de AD misdaadmeter. Haaksbergen steeg van plaats 377 naar plaats 345. Hoe lager in de lijst, hoe veiliger het is in een gemeente.

De krant maakte de landelijke misdaadcijfers over 2016 vrijdag bekend. Ondanks de lichte stijging behoort Haaksbergen nog altijd tot één van de veiligste gemeenten van Nederland. De grootste stijger in Haaksbergen is het aantal zakkenrollen. Hoewel het er vijf meer zijn is dit procentueel een stijging van 250 procent. Ook is het aantal autokraken fors gestegen met een percentage van 105,3 procent. Ook het aantal woninginbraken (24,1 procent) en schuurinbraken (61,5 procent) zijn in 2016 ook toegenomen.

De meeste aangiften zijn gedaan voor vernieling: 58 in totaal. Toch is dit een daling ten opzichte van 2015. In dat jaar waren er 79 melden van vernielingen. In 2016 zijn er geen mensen het slachtoffer geworden van een overval of een straatroof.

Bekijk hier alle cijfers over Haaksbergen:

Bron: AD

Tubbergen het veiligst

De veiligste gemeente in Nederland is Tubbergen. Tubbergen wordt gevolgd door het Brabantse Sint Anthonis en het Groninger Ten Boer. Amsterdam is de onveiligste gemeente van Nederland, gevolgd door Eindhoven en Rotterdam.

Interesse in deze beelden? Mail of bel naar (06) 36 55 79 36.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!