1500 Mensen bij open dag Unipro

open dag Unipro

Haaksbergen – Tijdens de open dag van Unipro hebben ruim 1500 mensen de gelegenheid gegrepen om te komen kijken in de groenste fabriek van Nederland. 

Een sedumdak, gebruik maken van pelletkachels, ramen die gewoon open kunnen, waterbesparende kranen en nog tig andere snufjes om ervoor te zorgen dat de duurzaamheid van de nieuwe fabriek uit komt op een rapportcijfer van een 8,66. Daarbovenop wordt ook bij de productie rekening gehouden met duurzaamheid. Een aantal producten wordt in kartonnen met een dunne kunststof binnenkant geleverd in plaats van in een kunststof emmer. Dat scheelt al 76% procent aan afval. Unipro laat zien dat het kan. En Unipro wil het ook aan Haaksbergen laten zien.

Directielid Frank ter Beke is trots op de fabriek en op de hoeveelheid kijkers: “Je weet niet of men wel geïnteresseerd is. We hadden gehoopt op een flink aantal bezoekers, maar het overtrof onze verwachtingen dat we daar na anderhalf uur al overheen zaten.”

Ook medewerkers zijn blij met de nieuwe werkplek en geven vol trots rondleidingen: “Het voelt gewoon goed om hier te werken, er is veel licht”. De bezoekers genieten vooral van de rondleiding, ze zijn blij dat de fabriek haar deuren geopend heeft. “Zo’n kans krijgen we nooit weer natuurlijk”, “Ik had toen al wel met Maxima mee willen lopen” en veel blijde gezichten zeggen genoeg.

De bezoekers worden met bussen van het parkeerterrein naar de ingang van de fabriek en terug gereden. Als er veel mensen staan te wachten op een rondleiding, worden er extra mensen ingezet. Unipro heeft haar zaakjes goed voor elkaar en laat dat zien. Niet alleen qua duurzaamheid, maar ook qua klantvriendelijkheid: